Föreningens historia

-TK Trossö bildades den 13 april 1976 då man hade sitt första styrelsemöte. Ett kompisgäng hade då tränat i en källarlokal på 15-20 m2 stor yta i ungefär ett år. Lokalen låg på Pantarholmen men den var alldeles för liten.

-Man hittade Sjöbladskolans gamla gymnastiksal. Men det fanns knappt inga skivstänger. Då fick klubben en stång från Flottan. Den svarvades ner i ändarna för att vikterna skulle passa. Vikterna köptes på skroten för en krona kilot. Det kostade 80:-.

-Man fick även en del fasta stänger. De hade granater som man borrat hål i, vilka var fastsvetsade som vikter. Dessa unika stänger kom också från Flottan.

-Det fanns även ett pingis-bord i början men så småningom åkte det ut. Man inriktade sig på Olympisk lyftning i början vilket sedan övergick till att bli Styrkelyft. Verksamheten fortgick i Sjöbladskolans gamla gymnastiksal till december -96.

-Eftersom Kommunen behövde lokalerna själva blev klubben tvungen att se sig om efter nya utrymmen. Vi hittade nuvarande lokal där en omfattande renovering påbörjades i månadsskiftet juni-juli
-96. Arbetet pågick fram till invigningen i december samma år.

-Verksamheten bedrivs ideellt av en styrelse och medlemmar.

Bilder från renoveringen och det färdiga gymmet.