Rapport SM-veckan 2019 SL

SM Veckan 2019 

TK Trossös Tim Kultanen tog ett silver klassisk Styrkelyft i klass 66 kg. SM veckan som i år går i Malmö. Extra kul var att SVT valt ut klassen för sändning i SVT play. Tim som var rankad tvåa i klassen gjorde SM-debut med bravur.

Tim lyfte på säkra ingångsvikter för att höja rejält i andralyftet. Det lurade nog en del av motståndarna. Redan i knäböjningsmomentet befäste Tim sin andraplats med nytt personrekord på 195 kg. 200 kg blev lite för tungt denna gången. Åt världsmästaren Eddie Berglund var det inte mycket att göra. Eddie lyfte hela 230 kg.

Bänkpressen som är Tims svagaste gren blev det ändå en fjärdeplats på 115 kg. Inledningen 100 kg jämt flög upp. Eddie Berglund som har världsrekordet i bänkpress kl 66 kg, drygade ut ledningen i specialgrenen genom ett lyft på 180 kg. Eddie har haft lite strul med bänken och fick underkänt på 200 kg.

Striden om bronset blev betydligt tuffare. Tre man på 290 kg och två på 277,5 kg. Tim drygade ut sin andraplacering med ytterligare fem kg till 310 kg.

I marklyften smög det upp andra aktörer som slogs om bronset. Trean var dessutom uppe och prövade på svenska rekordet. Nu blev det till sist Tim som klarade allra mest med 230 kg. 2,5 kg från pers. Tim ökade dessutom ut sitt försprång till trean och tog silver med 35 kg marginal. Sammanlagt fick Tim 540 kg vilket också var personrekord.

Johan Swahn TK Trossö