Idrottsstipendium till Frida Leandersson

Idrotts- och fritidsförvaltningen delar varje år ut nedanstående priser:

Föreningsledarpris
Priset går till en ledare som stått för särskilda värdefulla insatser inom föreningslivet. Priset är avsett att stimulera fortsatt föreningsarbete.

Idrottsstipendium
Stipendiet går till en tjej och en kille under 20 år, som uppmuntran och stöd för att vidareutbilda sig inom sina respektive idrottsgrenar.


Föreningsledarpris och idrottsstipendium 20112011 års medaljörer firades tillsammans med föreningsledarpristagare och idrottstipendiater i Karlskrona simhall. Plaketter delades ut till de idrottare som under 2011 tagit guld vid SM eller medalj vid NM, EM eller VM.

Prisutdelare var idrotts- och fritidsnämndens ordförande Björn Gustavsson och idrotts- och fritidsnämndens vice ordförande Sandra Bizzozero.

FÖRENINGSLEDARPRIS 2011, prissumma 10.000 kronor

Cecilia Velin, Kajakklubben Eskimå,
Per Eriksson, Kättilsmåla Bordtennisklubb


IDROTTSSTIPENDIUM 2011, prissumma 10.000 kronor

Frida Leandersson,Tyngdlyftarklubben Trossö,
Morgan Johansson, Karlskrona Tenisklubb

**************************************


Motivet till Fridas utmärkelse:
Idrottsstipendium 2011 Frida Leandersson, tyngdlyftarklubben Trossö, 16 år var bästa ungdomslyftare på ungdoms –EM 2011. Trots två år kvar i åldersklassen tog hon fyra guld. På ungdoms VM blev hon fyra med personrekord i alla lyften, dessutom hade hon tredje bästa resultatet i marklyft. På NM för ungdomar tog hon sitt tredje raka guld i styrkelyft. Med sitt positiva sätt att vara är Frida ett bra föredöme för kraftsporten i länet och i Sverige.